Sterk in je Werk week


De instellingen van deRotterdamseZorg organiseren van 21-25 november 2016 de Sterk in je Werk Week, een week vol activiteiten, trainingen en workshops om je werk goed, gezond en met plezier te kunnen blijven doen.

Begin vandaag aan je werk van morgen!

Lees verder

De zorg en arbeidsmarkt veranderen. Verandert mijn werk ook?

Recente vacatures

Op het loopbaanplatform vind je - naast testen, loopbaantrainingen en nuttige informatie - alle vacatures in deRotterdamseZorg. Hieronder vind je de meest recente vacatures die op het loopbaanplatform zijn geplaatst:

Naar het loopbaanplatform

Aan de slag met je loopbaan

  • 7 gratis online testen
  • nuttige informatie over je loopbaan
  • inschrijven voor praktische loopbaantrainingen
  • ontwikkelmogelijkheden door tijdelijk een opdracht bij een andere instelling te doen
  • 130 actuele vacatures binnen deRotterdamseZorg
  • 140.000 vacatures in heel Nederland
Ga zelf aan de slag op het loopbaanplatform!
Lees meer

Wat is deRotterdamseZorg?

De zorg verandert en ook in de regio Rijnmond zijn alle instellingen - van ziekenhuis tot geestelijke gezondheidszorg - bezig hun werkwijzen aan te laten sluiten bij de veranderende eisen van de samenleving. Dat doen we in de Rotterdamse regio niet alleen.. 'samenwerken en samen delen' zijn sleutelwoorden.

 
 
Lees meer over ons

nieuws en agenda

  • Toonalles
  • Toon alleennieuws
  • Toon alleenagenda

23 sep 2016Apple en Google zullen zorgbedrijven worden

"Apple en Google zullen zorgbedrijven worden. Die zullen artsen gaan vragen, wil je bij mij de virtual consultancy gaan doen? Wat betekent dat dan? Hoe zorg je voor kwaliteitsbewaking? Hoe garandeer je de privacy? Voor mij nog een groot vraagteken maar we zullen er wat mee moeten." Dit zei Erik Gerritsen, secretaris generaal van het minister van Volkgezondheid, Welzijn en Sport, op de Singularity University Summit.

23 sep 2016Regionaal Zorgpact: naar een andere manier van opleiden

22 sep 2016Verpleegkundigen teleurgesteld in kabinetsplannen

21 sep 2016Relevante maatregelen voor uw organisatie uit de Miljoenennota

20 sep 2016Philadelphia test sociale robot

29 sep 2016Klankbordgroep voor hoofden P&O

Dit overleg vindt plaats van 13.00 uur tot 17.30 uur en is voor hoofden P&O van de deelnemende instellingen van deRotterdamseZorg. 

13 okt 2016Summerschool loopbaanplatform

31 okt 2016Gezond & Zeker; Kennisdagen

01 nov 2016Gezond & Zeker; Kennisdagen

03 nov 2016HR-middag van Facta non Verba

Overzicht nieuws & agenda

Wat heeft deRotterdamseZorg te bieden?

Informatie over de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt

Aan de basis van gedegen personeels- en arbeidsmarktbeleid ligt inzicht en een gedegen kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Voor deRotterdamseZorg vormt arbeidsmarktinformatie dan ook de basis voor alle activiteiten en projecten. Wij analyseren de meest actuele cijfers en koppelen die aan de regionale ontwikkelingen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de arbeidsmarkt in de regio Rijnmond. deRotterdamseZorg ontwikkelt de kennis om zowel op regionaal niveau als op organisatieniveau ontwikkelingen in kaart te brengen.

Ontwikkel jezelf bij deRotterdamseZorg

De projecten van deRotterdamseZorg worden uitgevoerd door medewerkers uit de deelnemende instellingen. Een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen in een dynamische netwerkorganisatie. Je kan aan de slag als projectmedewerker, projectleider of als Knowmad. Een kans die je niet aan je voorbij kan laten gaan!

Werk aan je loopbaan en vind vacatures op het loopbaanplatform

De komende jaren verandert er veel binnen Zorg en Welzijn en in je directe werkomgeving. Bestuurders van de zorginstellingen in de regio Rotterdam willen jou daarbij ondersteunen. Zodat je je kunt blijven ontwikkelen, werk doet waar je goed in bent én dat bij je past. Voor nu en voor later. Dat je gezond en met plezier aan het werk bent en blijft in de zorgsector. Door over de toekomst van je werk na te denken, bereid je je voor op veranderingen die er aan komen. Daarvoor is het loopbaanplatform ontwikkeld.

Je kunt er testen doen die je meer inzicht geven in jezelf, je talenten en mogelijkheden. Maar je vindt er ook ruim 130 actuele vacatures in de zorg in de regio Rijnmond!

Wil je buiten de sector aan de slag? Dan kan je als medewerker van een deelnemende instelling van deRotterdamseZorg grasduinen in ruim 130.000 landelijke vacatures.

Ontdek het zelf en ga zelf aan de slag op het loopbaanplatform

Alles over opleidingen en werken in deRotterdamseZorg

De sector zorg en welzijn is een van de grootste sectoren in Nederland. Werken in deze sector betekent veel afwisseling, geen dag is hetzelfde. Tegelijkertijd gaat het om verantwoordelijk werk en het geeft je de kans om iets voor een ander te betekenen.

Werken in zorg en welzijn doet er toe! Het is afwisselend en belangrijk werk. 

Voorlichting bij jou op school over het werken in de zorg

DeRotterdamseZorg heeft drie scholenprogramma's om jou te informeren en te interesseren voor een opleiding in de zorg.

1.Tante Toozz: een theaterles voor basisschoolleerlingen uit groep 8 
2. Beroepencarroussel: richt zich op leerlingen in het vmbo-tl
3.Herrie in het hospitaal: voor scholieren havo 3/4 en vwo 3. 

Samen werken aan arbeidsmarktvraagstukken

De zorg verandert en ook in de regio Rijnmond zijn alle instellingen - van ziekenhuis tot geestelijke gezondheidszorg - bezig hun werkwijzen aan te laten sluiten bij de veranderende eisen van de samenleving. Dat doen we in de Rotterdamse regio niet alleen.. 'samenwerken en samen delen' blijken sleutelwoorden.

Wat vinden zij?

Jacob Kamphuis

"Je moet vooral zorgen dat mensen zelf in de regie blijven, en kunnen leren wat ze nodig hebben, om de volgende stap te kunnen maken."

"Het LEF-programma staat in het teken staat van persoonlijke ontwikkeling".

Suzanne Oomen is binnen het Maasstad Ziekenhuis werkzaam als adviseur van de zorgeenheden Interne Geneeskunde, Longziekten, Oncologie, Dialyse en MDL. Zij is deelneemster van het talentenprogramma LEF! en deelt graag haar ervaringen. We stelden haar een aantal vragen.

"Ik verwacht dat het programma uitdagend, confronterend en vooral leerzaam zal zijn".

Jan Willem Wiersma is HR-Expert in het Maasstad Ziekenhuis. Wij stelden hem een aantal vragen over zijn ervaring met het talentenprogramma LEF!

"Deelname aan LEF! is een aanvulling op de ontwikkelfase waarin ik mij nu bevind"

Waarom wil je meedoen?
"Voor mijn huidige functie werkte ik als verpleegkundige en later als coördinator. In deze periode heb ik ook de opleiding Zorgmanagement gevolgd. Sinds februari ben ik teamleider van de polikliniek Reumatologie. Deelname aan LEF! is een aanvulling op de ontwikkelfase waarin ik mij nu bevind en kan mij ondersteunen een goede leidinggevende zijn".